Delegació Diocesana de Litúrgia

Via Crucis en pandèmia

Germans estimats, la Quaresma ha esdevingut per una causa imprevista una Quaresma diferent marcada pel dolor de la pandèmia  que afligeix el món i que afecta la vida de cada i de les nostres comunitats.

Disposem-nos amb el cor desolat a meditar el camí de la creu, segons l’exercici piadós del poble cristià. L’Església abraça amb amor i pregària la creu de Nostre Senyor Jesucrist És fer una reflexió viva i apassionant de la passió de l’home d’avui  contrastant-la amb la de Jesús, per aprendre que no hi ha nit definitiva, ni interrogant a què Jesús no doni amb la seva mateixa vida una resposta.

El Via Crucis és una invitació a integrar-nos de ple en aquest espai on Jesús dona la seva vida, per amor i per estimar, per la seva fidelitat a Déu i per la salvació dels homes. El Via Crucis són XIV aturades  que ens empenyen al silenci i a la conversió personal, a l’esperança, a la fortalesa i a la contemplació. És sentir-nos solidaris amb Crist. Amb els crucificats d’avui, per la solitud, la indiferència, l’atur, la malaltia i tantes altres creus, que en el silenci, Déu sosté. Volem acompanyar-lo, volem acompanyar a tantes persones que estan sent tocades per aquesta situació d’emergència sanitària i fer aquest recorregut amb Jesús.

Clicant sobre la imatge trobareu el text del Via Crucis d’enguany.

Exit mobile version