Via Crucis en pandèmia

Germans estimats, la Quaresma ha esdevingut per una causa imprevista una Quaresma diferent marcada pel dolor de la pandèmia  que afligeix el món i que afecta la vida de cada i de les nostres comunitats.

Disposem-nos amb el cor desolat a meditar el camí de la creu, segons l’exercici piadós del poble cristià. L’Església abraça amb amor i pregària la creu de Nostre Senyor Jesucrist És fer una reflexió viva i apassionant de la passió de l’home d’avui  contrastant-la amb la de Jesús, per aprendre que no hi ha nit definitiva, ni interrogant a què Jesús no doni amb la seva mateixa vida una resposta.

El Via Crucis és una invitació a integrar-nos de ple en aquest espai on Jesús dona la seva vida, per amor i per estimar, per la seva fidelitat a Déu i per la salvació dels homes. El Via Crucis són XIV aturades  que ens empenyen al silenci i a la conversió personal, a l’esperança, a la fortalesa i a la contemplació. És sentir-nos solidaris amb Crist. Amb els crucificats d’avui, per la solitud, la indiferència, l’atur, la malaltia i tantes altres creus, que en el silenci, Déu sosté. Volem acompanyar-lo, volem acompanyar a tantes persones que estan sent tocades per aquesta situació d’emergència sanitària i fer aquest recorregut amb Jesús.

Clicant sobre la imatge trobareu el text del Via Crucis d’enguany.